donderdag 25 juni 2015

Relax dagje

Na het opruimen van het ontbijt kwamen we erachter dat de metro die wij moesten hebben, vandaag niet reed. Gelukkig kon onze metrokaart ook voor de bus worden gebruikt. Ons plan was om naar Brooklyn Heights te gaan, maar deze bus vertrok pas over een klein halfuurtje. Een straat verderop zagen we een leuk koffietentje en hier haalt iedereen even wat te drinken. Het is een gezellig zaakje met een enthousiaste medewerker die ons helpt. Mevrouw Westerman gaf hem nog een tip, waarop hij lachend zei: "you're not supposed to tip the boss".

Brooklyn Heights gaf een erg mooi uitzicht over de skyline van Manhattan en je kon ook de Brooklyn Bridge van vrij dichtbij zien. Bij Brooklyn Heights hebben we een kleine fotosessie gehouden, hier zijn erg leuke en grappige foto's uit ontstaan. Wij hebben samen met Brigitte ook een foto nagemaakt (die Linda echt vre-se-lijk vindt) van onze excursie naar Londen een paar jaar geleden. Het gaf wat werk om ons allemaal hetzelfde te laten posen, maar uiteindelijk is het ongeveer gelukt. Wat we ook allemaal doen voor een leuke foto.




De Brooklyn Bridge overgelopen, onze mark hier achtergelaten (met een pen op de rand geschreven Entreprenasium was here, midden in allerlei andere teksten van bezoekers) en doorgelopen naar..... CHINA TOWN & LITTLE ITALY. We waren erg benieuwd naar dit gedeelte van New York, omdat je China Town best wel vaak in films ziet voorbij komen. Maar ja, wat van NY zie je níet in films voorbij komen?




Een reden voor ons om niet naar binnen te gaan bij een winkel in China Town, zijn die opdringerige verkopers. Een beetje verkopers charme is leuk, maar je moest ze echt van je afschudden! En elke keer als jij een stap verder naar de uitgang van de winkel zette, gingen zij lager met de prijs. Toch hebben we bijna elke souvenirwinkel bezocht, op zoek naar de juiste cadeautjes voor thuis! Little Italy was een stukje kleiner, dus hier waren we snel doorheen. Toch zijn we hier langer gebleven, want we hebben hier de lekkerste pizza van de hele wereld gegeten. Het restaurantje werd gerund door Italianen, dus het was ook niet zo gek dat het eten smaakte alsof je in Italië was. Sanne werd ook helemaal lyrisch omdat je je drinken in een mason jar kreeg.

Ondertussen was het al vrij laat geworden, maar we wilden erg graag nog naar Times Square, zodat we al die mooie lichtjes in het donker konden zien. Natuurlijk weer veel foto's gemaakt, zelfs nog met vreemden op de foto geweest en gepraat en nog even geshopt. Het valt ons op dat de meeste mensen in New York erg 'geïnteresseerd' zijn in ons, er vragen namelijk heel veel mensen waar we vandaan komen en of we bijvoorbeeld de weg kunnen vinden als ze ons zien klungelen met de metrokaart. Dit levert erg leuke en spontane gesprekken op!







Vandaag hebben we vrij rustig aan gedaan, en dit was eigenlijk best fijn na zo'n drukke dag in Washington. We kunnen niet geloven dat morgen al onze laatste volle dag is. We hebben hier zo lang naar uitgeleefd dat deze week echt in een flits voorbij gaat. Toch willen morgen de dag goed benutten, dus gaan we lekker om 9 uur de deur uit. Wat we morgen bezoeken, blijft nog even een geheimpje en horen jullie morgen. Wij zijn moe. Weltrusten.

Liefs,

Sanne en Linda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten